Max Hopp wint verrassend voor thuispubliek 1e Euro Tour-titel (video)

16 april 2018

Lawrence Lustig/PDC

Max Hopp heeft geschiedenis geschreven. De Duitse darter heeft zondagavond zijn 1e Euro Tour-titel gewonnen. Zijn route naar de titel van de German Darts Open in Saarbrücken en de prijzenpot van bijna 30.000 euro was geen gemakkelijke. Hopp versloeg namen als Michael Smith, Peter Wright, Benito van de Pas en Rob Cross.


De Duitser kende simpelweg een geweldig weekend. Zijn toernooi startte tegen de Zoran Lerchbacher, waarna de titelhouder Wright op het programma van Hopp verscheen. Ook die wist hij overtuigend te verslaan met 3.000 gillende Duitsers achter zich.

Op de finale dag moest Hopp Van de Pas, Joe Cullen en Cross zien te verslaan voor een plek in de laatste ronde. Hopp slaagde daarin en ontmoette Smith in de finale. Na een slecht begin wist Hopp zich te herstellen en uiteindelijk ook die pot te winnen met 8-7. Check hieronder zijn laatste finish.

Van Gerwen
Waar de Duister iedereen verwonderde met zijn vorm, wist Michael van Gerwen geen potten te breken. Van Gerwen werd al in de kwartfinale uitgeschakeld. Ian White gooide de Nederlander met 6-2 uit het toernooi.