Mervyn King adviseert Michael van Gerwen na knappe zege: ‘Kom niet aan iemands naam’

2 maart 2019

ANP

Darter Mervyn King was vrijdagavond tijdens de UK Open de grootste verrassing van het toernooi door Michael van Gerwen uit te schakelen in de 4e ronde. De Engelsman stond na 9 legs met 7-2 voor, nadat Van Gerwen wat dubbels miste. De Vlijmenaar kwam nog terug tot 7-5, maar verzuimde door te stomen. King haalde de trekker over met een 141 finish en won met 10-6.


"Michael was een hindernis. Daar ben ik overheen gekomen, einde van het verhaal", reageerde de voormalig Lakeside-finalist kortaf. "Michael liet mij de wedstrijd domineren en scoorde niet zoals hij normaal wel doet. Hij kreeg kansen op de dubbels, maar benutte deze niet. Ik wel, zo gaat het soms."

Akkefietje
Voor King was dit heerlijk. De pot bleek de ultieme revanche op de Nederlander want in februari stonden de Engelsman en Van Gerwen tegenover elkaar tijdens een Pro Tour-toernooi. 'Mighty Mike' ergerde zich aan King tijdens deze partij en noemde de meervoudig major-finalist zelfs 'een schande voor het darten'. Van Gerwen, op de foto met King in betere tijden, vond dat King zijn best niet deed.

Motivatie
Deze uitspraak zorgde voor extra motivatie bij de voormalig UK Open-halvefinalist, zo zei de 52-jarige Brit na afloop. "Michael moet leren dat hij niet namens andere spelers spreekt. Ik mag hem graag. Het is een fantastische darter en een aardige gozer. Maar je kan niet zo’n manier iemands naam door het slijk halen. Dat loopt op een gegeven moment fout af."

King is namelijk altijd gemotiveerd. "Waarom zou ik mijn best niet doen in de halve finale van een toernooi? Niemand klaagde toen ik op dezelfde manier speelde en een Players Championship-toernooi wist te winnen met 105 gemiddeld."