Meulenkamp geniet maximaal van goede vorm na mega-metamorfose: ‘Heb veel veranderd’

27 maart 2018

Lawrence Lustig/PDC

Ron Meulenkamp liet zich meteen zien tijdens het 1e Euro Tour-toernooi van het jaar, gehouden in het Duitse Leverkusen. Op het European Darts Open bereikte 'The Bomb' de kwartfinale na overwinningen op Dimitri van den Bergh, Daryl Gurney en Justin Pipe.


Een traktatie voor keihard werken, want Meulenkamp onderging vorig jaar nogal een metamorfose. De Nederlander besloot het helemaal anders te doen en ziet deze keuze voorlopig goed uitpakken. "Het resultaat was goed. Ik had wel het gevoel dat mijn vorm wisselvallig was."

Omslag
Een volgende keer beter, dus. "De ene keer was het 180, de andere beurt een 60-score. Over het algemeen kan ik wel tevreden zijn", vertelt Meulenkamp in gesprek met Darts Inside. "Zoals mensen inmiddels hebben kunnen zien, heb ik 1,5 jaar geleden wat dingen veranderd."

Veranderingen
Dat bleef niet bij 1 klein dingetje. "Ik heb mijn gooistijl aangepast, andere pijlen genomen en mijn lichaamsgewicht naar beneden gebracht. Allemaal met het doel om verder te komen, zowel in het sociale leven als met mijn dartscarrière. De erkenning die ik nu krijg, dat vind ik heerlijk. Mensen genieten van je als je goed gooit en daar geniet ik zelf dan ook weer van. Dat geeft energie en zorgt ervoor dat ik mijn uiterste best doe."