Meulenkamp strandt na heerlijke dag in halve finale, net als Wright

14 oktober 2019

PDC

Ron Meulenkamp hoorde maandag even bij de wereldtoppers. De nummer 53 van de Order of Merit won op de Players Championship 29 van Daryl Gurney (5e op de ranglijst) in de achtste finale en Dave Chisnall (11e) in de kwartfinale. Daarna verloor hij van Ian White (10e).


Meulenkamp rolde gemakkelijk door de eerste 3 rondes heen en kwam toen ineens Gurney tegen, 1 van de 5 beste spelers ter wereld. Met een laag gemiddelde van 88,9 won hij toch met 6-5, terwijl zijn tegenstander 96,4 gemiddeld gooide. In de pot tegen Chizzy was Meulenkamp een stuk beter met 108,4 gemiddeld, tegenover 106,3 bij zijn tegenstander. Het werd knap 6-3.

Nét geen finale
En toen wachtte White dus in de halve finale. Het werd een spannende pot waarin Meulenkamp met 5-3 voor kwam te staan en dus nog maar 2 legs nodig had voor een finaleplaats. White won echter 4 games op rij en ging naar de finale tegen Brendan Dolan, die zeer fraai Peter Wright uitschakelde met 7-6. Snakebite had in de kwartfinale nog het hoogste gemiddelde ooit gegooid.