Michael van Gerwen blijft ook na Players Championship 4 zonder prijs

16 februari 2020

Lawrence Lustig/PDC

Het zal even wennen zijn voor Michael van Gerwen, maar hij zit nog altijd zonder zilverwerk in 2020. De onbetwiste nummer 1 van de wereld wist ook Players Championship 4 niet te winnen. Van Gerwen sneuvelde in de kwartfinale tegen landgenoot Danny Noppert, die weer in de halve finale van de uiteindelijke winnaar Krzysztof Ratajski verloor.


Van Gerwen begon al moeizaam aan de dag. Hij stond met 4-1 voor tegen Andy Boulton in de 1e ronde, maar liet zijn tegenstander terugkeren tot 4-4. Boulton kreeg zelfs de kans om op voorsprong te komen, alleen dat lukte niet. Uiteindelijk won MvG met 6-4.

Lekkere gemiddeldes
Waar Van Gerwen in de 1e ronde nog wat stroef gooide, was hij in ronde 2 helemaal los. Met 111 gemiddeld veegde hij Ryan Murray van de oche. Via overwinningen op Ross Smith en Gary Anderson (107 gemiddeld) kwam Mighty Mike in de kwartfinales terecht. Daarin was uiteindelijk Noppert te sterk: 6-4.

In diezelfde kwartfinales verloor Maik Kuitenhoven van Peter Wright. Ratajski stond aan het einde van de dag in de finale tegen Ian White. Daarin boekte de Pool een nipte overwinning: 8-7.