Michael van Gerwen droogt Barney af in finale New Zealand Darts Masters (video’s)

24 augustus 2019

Pijlengooier Michael van Gerwen heeft zaterdag de New Zealand Masters gewonnen! In de finale liet de regerend wereldkampioen darts weinig heel van landgenoot Raymond van Barneveld. Het werd maar liefst 8-1.


Van Barneveld greep hierdoor naast zijn 1e toernooizege in zijn - waarschijnlijke - afscheidsjaar. In maart werd de 52-jarige Hagenaar in de eindstrijd van het Players Championship 8 in Wigan met 8-3 verslagen door Adrian Lewis.


Makkie
Van Gerwen begon het jaar met winst in de WK-finale en schreef daarna ook onder meer de Masters en de Premier League op zijn naam. De laatste maanden vielen de resultaten van 'Mighty Mike' een beetje tegen, al wist hij vorige week in Melbourne voor het eerst in 3 maanden weer een toernooi te winnen.

Ook in deze nogal eenzijdige finale in Hamilton werd het Van Gerwen niet lastig gemaakt. Alleen bij een 5-0-voorsprong leverde de Brabander, die een gemiddelde van 97 haalde met 3 pijlen, een legje in:

Herhaling
Het was voor het eerst sinds de Auckland Masters van augustus 2018 dat de 2 beste Nederlandse darters aller tijden tegenover elkaar stonden in een eindstrijd. Van Gerwen won toen ook met ruime cijfers: 11-4.