Michael van Gerwen loopt veel geld mis door coronavirus: ‘Dit kost me tonnen’

11 april 2020

Lawrence Lustig/PDC

Ook in huize Van Gerwen heeft het coronavirus er behoorlijk ingehakt. Nee, gelukkig is er niemand besmet, maar er zijn zeker financiële gevolgen. Mighty Mike laat aan De Telegraaf weten dat hij nu flink wat geld misloopt, al zijn er ook wat voordelen.


Zo kan Van Gerwen nu veel meer tijd doorbrengen met zijn gezin. Zijn vrouw beviel begin april van een zoon. "Ik ben nog nooit zoveel thuis geweest. 2 weken is de langste periode dat Daphne en ik ooit aaneengesloten bij elkaar zijn geweest, nu zijn dat er al 3. Wij zijn zoiets niet gewend. Voor ons is dit niet normaal. Dat is voor andere mensen misschien moeilijk voor te stellen, maar het is echt zo. We zien elkaar nu 7 dagen per week met eten. Dat is ongekend."

Inkomsten
Het vele thuisblijven heeft alleen voor Michael (en heel veel andere Nederlanders) een prijskaartje."Ik heb goed voor mezelf gezorgd, zodat we nog wel tegen een stootje kunnen. Maar deze situatie raakt mij financieel wel. Dit kost me tonnen en het houdt voorlopig nog niet op", is zijn reactie tegenover de krant van 'wakker Nederland'.

Perspectief
Toch beseft MvG zich maar al te goed dat hij zich geen grote zorgen hoeft te maken om zijn financiën. "Er zijn zo veel bedrijven, zzp’ers en alle andere mensen die momenteel zwaar worden getroffen. Ik mag niet klagen en geniet vooral van mijn gezin. Je moet de situatie accepteren en weer doorgaan. Gezondheid staat voorop, dat is met geen geld te betalen."