🎥 | Is Michael van Gerwen de King of Darts? ‘Moet ik daar nog antwoord op geven?’

24 januari 2020

Michael van Gerwen staat na zijn WK-finale met een set nieuwe pijlen op het podium, maar daar hoeft MvG niet erg aan te wennen. 's Werelds beste darter vertelt tegen Sportnieuws dat hij weinig moeite heeft om aan deze switch te wennen.


Het is voor Van Gerwen 1 van de 1e wedstrijden na zijn verloren WK-finale, maar er wakker van liggen, dat gaat iets te ver. "Het doet natuurlijk altijd zeer, maar dat hoort er nou eenmaal bij en daar word je een grote jongen van.

Nieuwe pijlen
Bewust of niet, Mighty Mike heeft sinds kort nieuwe pijlen waarmee hij gooit: die van Winmau. De reden? "Ik denk dat het het beste bedrijf is. Buiten dat het heel professioneel is, denk ik ook dat het beter voor mijzelf is." Van Gerwen is niet de enige die deze switch heeft gemaakt. Ook Vincent van der Voort - met wie Sportnieuws ook sprak - gaat voor deze nieuwe set.

LEES OOK: 🎥 | Gestopte Van Barneveld is nu Lego-bouwer en postzegelverzamelaar

Wennen?
Je zou denken dat het lijkt alsof je opnieuw moet leren darten, maar dat is niet het geval. "Het gaat uiteindelijk om vertrouwen en zorgen dat je de wedstrijden wint en zorgen dat je op het hoogste niveau blijft trainen."

Wie is de King of Darts?
Hij is aanwezig bij het King of Darts toernooi in Den Bosch, maar wie vindt HIJ nou de dartskoning? "Moet ik daar nog een antwoord op geven?" Nee hoor, je blik zegt voldoende!