Michael van Gerwen is op tijd wakker en wint met moeite van Hughes

7 oktober 2019

Lawrence Lustig, PDC

Michael van Gerwen heeft in de 1e ronde van de World Grand Prix afgerekend met debutant Jamie Hughes. De late partij werd een kleine worsteling voor Mighty Mike, die met 2-1 in sets wist te winnen.


De mindere vorm van Van Gerwen werd in de 1e set onderstreept. Tijdens het toernooi in Dublin - waar je met een dubbel moet beginnen en eindigen - wist Van Gerwen zijn eigen leg niet te houden. Zowel hij als Hughes braken elkaar constant en pas in de beslissende wist Hughes dat patroon te doorbreken. Hij pakte de 1e set met 3-2. Tekenend was zijn gemiddelde van slechts 76.88 punten per beurt.

Tekst gaat onder de tweet verder

Winst in 2e set met mooie finish
De 2e set was iets stabieler van Van Gerwen. Hoewel het nog niet zijn oude niveau was, zag je met vlagen zijn klasse terug. Hij kwam op gelijke hoogte in sets, nadat hij de beslissende leg finishte met 108. Het was de 2e keer op dat moment dat hij een finish boven de 100 had. In set 1 deed hij dit een keer met 124.

Cruciale leg en toch nog winst
De beslissende set was eentje waarbij Michael door het oog van de naald ging. Bij een 1-0 achterstand in legs had Hughes de uitgelezen mogelijkheid om op een cruciale 2-0 te komen, maar faalde in zijn afsluitende dubbels. Daardoor werd het 1-1, waarna Van Gerwen met een magistrale finish van 135 wist te breken en de partij voor het grijpen had. Dat was geen enkel probleem voor Van Gerwen, die helemaal los was en de winst naar zich toe trok.


Eerder op de avond wist een andere Nederlander de 2e ronde te halen. Jeffrey de Zwaan was met 2-0 in sets te sterk voor Steve Beaton. En laten deze 2 Nederlanders nu net tegen elkaar moeten in de volgende ronde!