Michael van Gerwen laat in Liverpool weinig over van Michael Smith 💣

11 april 2019

PDC

BOEEEYAAA! BOOEEEEMM!! BOOOOOTS!! Het was weer harken geblazen voor Michael van Gerwen. De kale sloopkogel liet in de Premier League weinig heel van Michael Smith: 8-3. Het was de laatste dartpot van avond 11 in Liverpool.


Van Gerwen speelde de laatste weken niet groots. Hij verloor zelfs de koppositie in de Premier League aan Rob Cross. Maar daar was in Liverpool helemaal NIETS van te merken. Je kon gewoon zien dat het Smith frustreerde. Hij was dan ook maar al te opgelucht toen hij in de 5de set ook eindelijk een dubbel raak gooide: 4-1.

Was Smith zo slecht?
Het publiek in Liverpool was de hele avond al wat tam. Stilletjes. Saai zelfs. Daardoor hoorde je af en toe 1 man erg goed als hij wat riep. Meestal was het iets van: BOOEEEM. Die man was Michael van Gerwen. De nummer 1 van de wereld. Was Smith dan zo slecht? Helemaal niet, hij gooide gewoon reteslecht op de dubbels.


Gemiddelde
Na de 6-1 voorsprong liet Van Gerwen de teugels even vieren. Smith kon terugkomen tot 6-3. Maar daarna pakte Van Gerwen weer de draad op en trok hij de wedstrijd naar zich toe met een gemiddelde van 109,11.

Vette clash
Volgende week is de absolute kraker in de Premier League. Dan staat nummer 2 Michael van Gerwen tegenover koploper Rob Cross.