Michael van Gerwen onderuit tegen Daryl Gurney in kwartfinale Brisbane (video’s)

10 augustus 2019

Topdarter Michael van Gerwen is er bij de Brisbane Darts Masters niet in geslaagd de halve finale te bereiken. In een boeiende kwartfinale delfde hij het onderspit tegen de Noord-Ier Daryl Gurney: 8-5.


Van Gerwen ging als een waus van start: met een gemiddelde van 130 liet eens te meer zien de onbetwiste nummer 1 van de wereld te zijn. In de 3e leg wist hij Gurney te breken en pakte hij een 2-1 voorsprong. Gurney liet het er niet bij zitten en gooide er meteen een mooie 121 finish achteraan voor de re-break:

Comeback Gurney

... & door
Gurney behield vervolgens zijn 5e leg en pakte leg 6, die dus van Van Gerwen was, naar zich toe. Deze bleek vitaal voor het vervolg van de partij. Het gemiddelde van Van Gerwen was inmiddels gezakt maar nog wel respectabel rond de 100, alleen: de dubbels werden niet meer gevonden. Hierdoor liep Gurney uit naar 6-2 (!).

Alsnog Gurney
Van Gerwen besefte dat het zo niet langer door kon gaan en begon aan geweldige inhaalrace. Helaas voor hem bleek dat onvoldoende. Triples en dubbels werden gemist, waardoor de voorsprong van Gurney niet meer in gevaar kwam.