🎥 | BOEM! Van Gerwen wint ZIEKE FINALE van Snakebite in CL of Darts-finale

20 oktober 2019

PDC

Je zou het niet zeggen, maar er was dus echt een toernooi wat Michael van Gerwen nog nooit eerder heeft gewonnen. Tot vanavond, want MvG heeft de finale van het Champions League of Darts op z'n naam geschreven. En hoe, want in een sensationele finale won hij van Peter Wright (a.k.a Snakebite) met 11-10!


Hoewel het de 1e keer is dat Michael van Gerwen de Champions League of Darts wint, stond hij al een keer eerder in de finale. In 2016 was hij verliezend finalist. Phil Taylor was in de 1e editie van dat toernooi met 11-5 een maatje te groot.

Krankzinnige opening met hoge finishes
Het werd direct duidelijk waarom Snakebite en Van Gerwen in de finale stonden. Peter Wright counterde de 1e legwinst van Van Gerwen met een finish van 156. Dat liet Michael vervolgens weer niet over z'n kant gaan, die een finish van 154 uitgooide! Bij een stand van 2-2 had Van Gerwen dan ook een gemiddelde van 120 en Wright van 108.

2 breaks op een rij...
Net zoals in de halve finale tegen Price ging de partij voor de Nederlander op een bizar hoog niveau lang gelijk op. Bij een stand van 3-4 had Wright de 1e break. Beide spelers hadden op dat moment een gemiddelde van iets boven de 108. Even later was ook de dubbele break een feit. Door tops-tops te eindigen liep hij met 4 legs op een rij uit naar 6-3.

Hoewel Van Gerwen nog terugbrak, bleef de voorsprong voor Snakebite. Sterker nog: bij een stand van 5-7 brak hij onmiddellijk terug, nadat MvG een cruciale dubbel miste. Zo kwam de Schot op een 8-6 voorsprong.

Breaks over en weer
Bij 9-7 leek de wedstrijd gespeeld. Wright brak opnieuw de leg van Van Gerwen en had direct de kans om op eigen service de partij te beslissen. Bij een match-dart-finish van 24 faalde Wright echter 3 keer, waarna MvG terug kon breaken. Hoewel het nog 9-10 in legs werd, gooide Wright uiteindelijk de finale in het slot. Tenminste, zo leek het, want de spanning werd hem duidelijk te veel! Van Gerwen brak alweer en wist toch nog te winnen!

Van Gerwen won eerder nog in een extreme thriller van Gerwyn Price. Die ging nog net met 11-10 naar Neerlands trots. Even daarvoor veegde Wright de vloer aan met Smith: 11-5.