Na Van Duijvenbode ook Noppert exit: wereldkampioen Smith blijkt een maatje te groot

29 januari 2023

De Masters-kwartfinale is ook voor Danny Noppert het eindstation. In de partij tegen wereldkampioen Michael Smith verloor hij met 10-5. Smith was absoluut een maatje te groot met een gemiddelde van 103. Smith treft in de halve finale Chris Dobey, die Dirk van Duijvenbode versloeg met 10-5 in de kwartfinale.


Noppert begon de partij goed en kwam zelfs op een 3-1-voorsprong tegen de nummer 1 van de wereld. Daarna moest hij toekijken hoe Smith het gas erop gooide en 6 legs achter elkaar pakte. Noppert, die zelf ook een keurig gemiddelde gooide met 97, pakte nog 2 legs maar kon niet voorkomen dat Smith het in zijn eigen leg afmaakte: 10-5.

Doubles
Smith was erg goed op zijn doubles, wat vooral het verschil maakte. Qua scoren liepen ze aardig gelijk op, maar Smith had simpelweg minder pijlen nodig om uit te raken. De hoogste finish van Smith was 100, die van Noppert 80. Smith is goed in vorm en kan zomaar een zware kluif zijn voor Dobey in de halve finale.

Resterende kwartfinale-planning
Later op de zondag spelen Peter Wright en Jonny Clayton nog tegen elkaar. Michael van Gerwen speelt tegen Rob Cross. In de avond zullen de halve finales en de finale gespeeld worden.