Michael Smith is een majorwinnaar: ‘Alle verloren finales zijn nu vergeten’

20 november 2022

Taylor Lanning/PDC

Michael Smith is kampioen van de Grand Slam of Darts, hij is dus een majorwinnaar! Het duurde effe, maar eindelijk heeft Smith zijn grote televisietoernooi binnen. Na zijn winnende pijl tegen Nathan Aspinall stortte hij ter aarde en kwamen de tranen. Smith mocht daarna het winnende praatje doen, maar struikelde over zijn woorden.


"Ik ben gewend om de speech als runner-up te houden", grapte Smith na afloop. "Ik ben helemaal in de wolken", aldus de Engelsman, die vervolgens nog wat onverstaanbaars door de PDC-microfoon brabbelde.

Eindelijk
"Ik weet niet of ik het verdiend heb, ik speelde wel goed", reageerde Smith. "Mijn dubbels gingen er een keer in. Iedere keer als ik de kans kreeg op een dubbel gooide ik hem uit, dus happy days."

Niet veel later verscheen Smith alweer voor de camera van Viaplay. "Het is een last die van mijn schouders valt, het voelt als een bevrijding", zei Smith. "Ik ben niet langer die persoon in de top 10 zonder een major. Dit (wijst naar de prijs, red.) is de eerste van vele. Deze overwinning geeft zoveel vertrouwen voor de rest van de toernooien, alle verloren finales zijn nu vergeten."