Michael van Gerwen heeft geen goed woord over voor Rob Cross: ‘Ik vind het een engnek’

29 januari 2023

Getty Images
michael-van-gerwen-rob-cross-slechte-woorden-engnek-the-masters

Na de verloren kwartfinale op The Masters tegen Rob Cross was Michael van Gerwen niet te spreken over het gedrag van zijn opponent. Hij kon niets zeggen over de kwaliteiten van hem, zei hij zelf, maar wel over zijn gedrag. Dat deed hij dan ook zeker, hij hield zich niet in.


"Weet je wat het is? Dat cynische gedoe. Ik vind het zo'n ongelofelijk engnek", zei hij na afloop bij Viaplay. Hij noemde Cross een fantastische speler maar daar bleef het dan ook bij. Hij ging ook in op het al dan niet spelen van de Premier League door Cross. "Waarom denk je dat hij vorig jaar niet is uitgekozen? Dat is omdat de PDC hem ook saai vindt. Dat heb je of dat heb je niet. Of je bent een speler met karakter, of niet. Hij heeft het gewoon niet. Hij heeft het spel wel, maar de rest niet. Hij zit dom te lachen en te doen."

Eigen spel
Van Gerwen was ook niet per se blij met zijn eigen spel, waarin hij zijn normale niveau niet aantikte. "Ik moet ook gewoon mijn eigen spel spelen, niet in dat van hem mee gaan", wat volgens hem wel te veel gebeurde. "Dat mag je alleen maar jezelf kwalijk nemen. Maar het is niet anders. Het is een leerproces, vanaf de Premier League moet dat weer beter, punt", besloot hij.

Donderdag gaat de Premier League of Darts weer van start. Dit gebeurt in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.