Michael van Gerwen leeft nog na kraker tegen Gary Anderson

4 september 2020

PDC
Michael van Gerwen

Een nederlaag tegen Gary Anderson vrijdag en het was einde oefening geweest voor Michael van Gerwen in de Premier League Darts. Maar Van Gerwen kroop door het oog van de naald: hij boog een 6-5 achterstand om en won met 8-6.


Toen van Gerwen aan de oche verscheen voor zijn partij in de voorlaatste speelronde (zaterdag volgt de laatste), wist hij dat zijn concurrenten voor een plek bij de beste 4 al hadden gewonnen. Peter Wright van Glen Durrant (8-6) en Nathan Aspinall van Daryl Gurney (8-5).

5-2 voorsprong
Tegen Anderson ging het vanavond behoorlijk lekker voor ‘Mighty Mike’, die een 5-2 voorsprong nam. Maar hij miste vervolgens een paar belangrijke dubbels, waardoor de Schot toch weer terug kon komen: 5-6. Daarna wist Van Gerwen zich toch weer te herpakken en sleepte hij de broodnodige zege toch nog binnen: 8-6.

De overwinning geeft Van Gerwen nog geen garantie voor deelname aan de Final Four op 22 oktober. Hij heeft het nog altijd niet helemaal in eigen hand, maar een ruime overwinning op de al uitgeschakelde Daryl Gurney morgenavond zou genoeg moeten zijn. Maar: zijn grootste concurrent Nathan Aspinall mag in de partij na die van Van Gerwen gooien en kan dus nog roet in het eten gooien.