Michael van Gerwen moet het opnemen tegen ‘Dirty Harry’ in 1e partij na verloren WK-finale

16 januari 2023

Getty Images
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen speelt zijn 1e officiële partij na het WK darts tegen Andreas 'Dirty Harry' Harrysson. Dat gebeurt vrijdagavond in de 1e ronde van de Nordic Darts Masters in Kopenhagen.


Mighty Mike sloeg afgelopen weekend het 1e toernooi van het jaar in de World Series over omdat hij al een vakantie met zijn gezin had geboekt naar Curaçao. Bij het 2e evenement is hij dus wel van de partij.

Format World Series
Zoals gebruikelijk bij de World Series nemen de uitgenodigde topspelers het in de 1e ronde op tegen de beste dartsspelers uit het land (of de regio) waarin het toernooi plaatsvindt. Voor Van Gerwen wacht dus een partij met de Zweed Harrysson.

Makkelijke loting
Daarmee had de Nederlander een makkelijker loting dan titelhouder Dimitri Van den Bergh. De Belg krijgt te maken met de Let Madars Razma. Michael Smith, die in de WK-finale te sterk was voor Van Gerwen en daarna ook het toernooi in Bahrein won, stuit op de Litouwer Darius Labanauskas.

Major
De 1e major na het WK is de Masters, van 27 tot en met 29 januari in Milton Keynes.

Programma Nordic Darts Masters
Eerste ronde, vrijdag:
Luke Humphries - Marko Kantele, Jonny Clayton - Daniel Larsson, Dimitri van den Bergh - Madars Razma, Michael van Gerwen - Andreas Harrysson, Gerwyn Price - Benjamin Drue Reus, Peter Wright - Dennis Nilsson, Michael Smith - Darius Labanauskas, Rob Cross - Vladimir Andersen.

Zaterdag: kwartfinales, halve finales en finale.