Michael van Gerwen neemt geen risico en skipt uit voorzorg halve finale Premier League

18 mei 2023

Michael van Gerwen heeft zichzelf afgemeld voor de halve finale van de laatste speelavond in de Premier League. Een ronde eerder verrekte hij naar eigen zeggen een spier in zijn schouder. MvG neemt geen risico om het te verergeren, dus gaat Dimitri Van den Bergh gratis naar de finale.


Voor Van Gerwen viel er sowieso weinig eer te behalen. De Nederlander was al zeker van play-offs en kon geen 1e meer worden.

Schouder
"Het is niet verstandig om te spelen", zei Van Gerwen bij Viaplay. "Ik heb iets van een spiertje verrekt in mijn schouder, denk ik. Daar heb ik last van tijdens het gooien. Ik weet dat het iets kleins heeft, maar het heeft invloed op mijn spel. Dan gun ik de andere jongens om niet zo van mij te winnen, ik moet wel op volle sterkte zijn. En dat ben ik nu niet, punt."

De finale ging daardoor tussen Van den Bergh en Gerwyn Price, de Belg won. MvG kan zich focussen op de play-offs volgende week in Londen. In het weekend staat hij ingeschreven voor Players Championship 20 en 21 in Leicester.