Michael van Gerwen over concurrentie: ‘Zelfs in mijn slechte dagen hadden ze moeite me te verslaan’

27 mei 2021

Getty
michael-van-gerwen-premier-league-darts-pdc

De ontlading was groot bij Michael van Gerwen. In de beslissende fase van zijn partij tegen José de Sousa pompte hij zichzelf op, gooide na een misser van de Portugees zelf de beslissende pijl in het bord en vierde de overwinning uitbundig samen met de aanwezige fans in de Marshall Arena.


"Deze zege is heel belangrijk en betekent veel voor me”, stelde Van Gerwen na afloop.

Nummer 1
In de Premier League staat Van Gerwen met nog 1 speelronde te gaan op zijn vertrouwde 1e plek. 1 puntje vanavond tegen Peter Wright is voldoende om de reguliere competitie als winnaar af te sluiten. Dat deed hij in zijn carrière overigens al 7 keer eerder. Veel belangrijker zijn morgen de play-offs, waarin de 4 beste darters strijden om de eindzege. Dat lukte Van Gerwen ook al 5 keer (2013, 2016, 2017, 2018 en 2019). ,,Ik ben hier om de titel te winnen. Met elk ander resultaat ben ik niet tevreden.”

Aan het publiek toonde 'Mighty Mike’ zijn gebalde vuisten en liet hij enkele oerkreten horen. Hij wil de fans weer iets teruggeven, zoveel is wel duidelijk. "Ik heb dit gemist. Het publiek is fantastisch. Dit geeft me echt veel vertrouwen. Er valt zeker nog genoeg te verbeteren, maar over het algemeen mag ik nu niet klagen. Je wilt in deze positie zitten”, doelt hij op de 1e plek op de ranglijst. Sluit hij de reguliere competitie vanavond als koploper af, dan levert hem dat een bonus op van 25.000 Britse ponden. Bij een eindzege wordt dat bedrag nog eens 10 keer zo veel. 

Mindere fase
Het komt Van Gerwen de laatste periode niet aanwaaien. Zo staat er dit jaar nog geen titel achter zijn naam en won hij in 2020 voor zijn doen ‘slechts’ twee majortoernooien. "Je moet hard blijven werken. ,Als je niet hard werkt, dan boek je geen progressie", beseft hij. ,,Ik heb weer de absolute wil om te winnen. Ik geef sowieso nooit op, ik geef altijd honderd procent. Al was dat in de afgelopen twaalf maanden misschien niet altijd aanwezig.”

Van Gerwen is van mening dat hij niet per se de titel hoeft te winnen om aan het grote publiek te laten zien dat hij terug is. "Ik ben nooit helemaal weggeweest, misschien een beetje. Zelfs in mijn slechte dagen, met gemiddelden van 92 en 94, hadden ze moeite me te verslaan. Ik moet zorgen dat ik harder terugsla. Met mijn kwaliteiten weet ik dat ik van iedereen kan winnen. Als de wil om te winnen er is, dan maak ik het iedereen alleen nog maar moeilijker.”