Michael van Gerwen reageert op nieuwe stand: ‘Daar waar ik thuishoor’

7 april 2021

Getty Images

Na 2 speelronden staat Michael van Gerwen op de voor hem voorheen zo vertrouwde 1ste plek in de Premier League. ,,Daar waar ik thuishoor", aldus de 31-jarige darttopper uit Nederland. ,,Maar je moet het wel doen. Ik kan nu wel een grote mond hebben, maar met een gemiddelde van 92 moet je je mond houden en terug naar het trainingsbord om het straks weer beter te doen.”


Van Gerwen snoerde dinsdagavond in Milton Keynes voor eventjes de grote mond van Peter Wright. De kleurrijke Schot deelde de afgelopen periode regelmatig plaagstootjes uit aan zijn rivaal en zei zelfs nog dat Van Gerwen dit jaar geen groot televisietoernooi gaat winnen. Beide kemphanen troffen elkaar in een lege Marshall Arena voor de 2de speelronde en Van Gerwen won met 7-2.

Beter niet zeggen
,,We kennen Peter allemaal, hij reageert altijd hetzelfde. Hij zegt dingen die hij soms misschien beter niet kan zeggen, maar dan is het al te laat. Ik denk dat hij zich beter op zijn eigen spel kan concentreren, dat maakt hem waarschijnlijk een betere speler", reageerde Mighty Mike na zijn winst.

,,Peter speelde slecht en daar moet je van profiteren. Een overwinning is altijd fijn, zeker tegen hem", concludeerde Van Gerwen na afloop. De gemiddelde score van 92,16 van de Brabander was al niet bijster hoog, maar Wright stelde met 88,41 al helemaal teleur. ,,Ik heb ook niet echt goed gespeeld, maar ik heb genoeg gedaan om te winnen. Het is lang geleden dat ik op z’n manier twee punten gewonnen. Ik zet mezelf soms te veel onder druk en ik wilde de andere spelers te graag pakken. Ik heb het me daardoor soms een beetje moeilijk gemaakt. Maar daar kan ik alleen maar van leren.”

Wake-up call
Van Gerwen aast op nieuw succes, nadat hij vorig jaar op sportief vlak een van zijn slechtste jaren beleefde. Ook al won hij in 2020 nog altijd 2 majortitels, zelf legt hij de standaard vele malen hoger. ,,Je moet altijd hongerig blijven. Misschien heb ik even een wake-up call gehad, dat ik het iets beter moet doen. Het is niet altijd makkelijk, maar ik weet dat ik ertoe in staat ben. Ik moet zorgen dat ik hard blijf werken.”