Michael van Gerwen verbluft Dimitri van den Bergh en haalt halve finale World Series of Darts

17 september 2023

Kelly Deckers/PDC
michael-van-gerwen-world-series-of-darts-kwartfinale-amsterdam

Michael van Gerwen mocht het in de kwartfinale van de World Series of Darts Finals in Amsterdam opnemen tegen zuiderbuur Dimitri van den Bergh. Het werd 10-8. Daarmee plaatst Van Gerwen zich voor de halve finale van de World Series of Darts Finals.


De partij ging gelijk op vanaf het begin en beide heren gaven geen leg weg, zo ging Van den Bergh met een voorsprong de break in want hij was de partij ook begonnen. Het gemiddelde van de Belg lag wat hoger dan die van Van Gerwen, maar kon prima mee door goed te finishen.

Diesel
In het 2e bedrijf liep Van den Bergh even weg en leek het alsof hij makkelijk met de winst ervandoor zou gaan. Hij kwam op een 5-3-voorsprong maar toen kwam Van Gerwen echt op gang. Zijn triples gingen er ineens weer in en ook zijn doubles pakte hij lekker. Zo was het 5-5 toen de 2e pauze kwam. Het was ook het deel van de breaks, 4 van de 5 legs werden gebroken.

Het momentum was helemaal omgedraaid en lag bij Van Gerwen. Hij stootte door na de pauze en pakte direct de eerste 2 legs, waardoor hij met 7-5 voor stond. Van den Bergh deed nog wat terug door twee legs te pakken, maar het was uiteindelijk Van Gerwen die met de winst ervandoor ging: 10-8.

In de halve finale treft hij Luke Humphries die in de kwartfinale afrekende met Rob Cross: 10-2.

Bekijk hier de winnende dubbel van MvG: