Michael van Gerwen wil snel afrekenen met World Grand Prix: ‘Ik ben mentaal sterker dan de rest’

3 oktober 2023

Getty Images
Michael van Gerwen World Grand Prix

Michael van Gerwen is op een missie: hij wil weer dé nummer 1 van de wereld worden. Die eer is momenteel aan de Engelse Michael Smith. Om die titel af te pakken is de World Grand Prix in Leicester erg belangrijk: het is de 1e van een serie grote toernooien waarop een enorme zak geld te verdienen is. Vanavond komt MvG hier voor het eerst in actie.


Lees ook: Gerwyn Price zet Danny Noppert aan de kant en bezorgt Nederlanders een flinke kater op World Grand Prix

"Dit is pas de start", zei de Nederlander tegen het AD. Hij heeft al aangegeven liever de nummer 1 te worden dan het WK te winnen. "Als ik net als vorig jaar weer 4 majors win en de WK-finale verlies... Mag ik nu tekenen? Dan doe ik het meteen", zei hij eerder dit jaar. Met het prijzengeld dat in de majors te verdienen valt, doet Van Gerwen immers weer mee voor de wereldranglijst.

In vorm
Mighty Mike is in ieder geval in vorm. Zo won hij in AFAS Live de World Series of Darts Finals en pakte hij in mei een historische 7e Premier League-titel. Nu komen met de World Grand Prix, de European Championship, de Grand Slam of Darts én de Players Championship Finals 4 majors in korte tijd, waarna in december uiteraard dé jackpot te verdienen is op het WK in Londen.

In Leicester wil een zelfverzekerde Van Gerwen een 1e tik uitdelen aan zijn concurrentie: "Mentaal ben ik sterker dan de rest. Honderd procent". Hij staat vanavond tegenover de jonge Josh Rock, het Noord-Ierse toptalent. Michael maakt zich echter nergens zorgen over: "Of ik voor de zevende keer ga winnen? Stel niet van die gekke vragen. Natuurlijk."