Michael van Gerwen wint voor eerste keer Grand Slam of Darts

15 november 2015

Michael van Gerwen wint voor eerste keer Grand Slam of Darts

WOLVERHAMPTON - De erelijst van Michael van Gerwen is compleet. De 26-jarige darter uit Vlijmen won zondagavond met de Grand Slam of Darts het enige grote televisietoernooi dat nog op zijn erelijst ontbrak. In de finale (best of 16 legs) was hij Phil Taylor de baas: 16-13.

Van Gerwen begon heel slecht aan de finale. Daar waar hij het hele toernooi gemiddelden van boven de 100 haalde, bleef zijn moyenne aanvankelijk ver achter. De 3-0 achterstand was een logisch gevolg. Daarna kwam hij op stoom, maar omdat ook Taylor zijn hoogste niveau haalde, bleef de achterstand gelijk: 3-6. Van Gerwen scoorde goed, maar had moeite met de check-outs. Een nieuwe break van Taylor kon niet uitblijven (3-7). 

Over en uit voor de oud-wereldkampioen? Nee, dat was allerminst zo. Hij brak Taylor tot twee keer toe terug (6-7) en plots was het weer een wedstrijd waarin de gemiddelden almaar verder naar elkaar toe kropen. Nadat Van Gerwen ook zijn eigen leg behield, was de titanenstrijd weer helemaal in evenwicht. De Vlijmenaar stond niet lang daarna voor het eerst op voorsprong (8-7).

Taylor bleef de hele wedstrijd goed scoren, maar faalde met uitgooien. Van Gerwen pakte op een gegeven moment zelfs een 11-9 voorsprong. Na een nieuwe break leek het over met Taylor (12-9). Maar daar waar Van Gerwen ook al eens uit de dood opstond, deed Taylor hetzelfde door opnieuw terug te breken. Het slotakkoord was toch weer voor Van Gerwen, geheel in lijn met de wedstrijd. Hij won uiteindelijk met 16-13.

Bekijk de tijdlijn met de meest aansprekende resultaten (sinds het WK) van MvG in 2015.