🎥 | Mighty Michael van Gerwen ook de machtigste in New York: ‘Ik ben heel trots’

4 juni 2023

Michael van Gerwen heeft een week na zijn recordzege in de Premier League ook de US Darts Masters op zijn naam geschreven. De Nederlander maakte op het Madison Square Garden in New York korte metten met de Canadees Jeff Smith in de finale: 8-0.


"Het betekent veel voor me om deze beker te winnen. Het was ons 2e jaar hier op Madison Square Garden en ik heb nooit een titel gewonnen op zo'n iconische locatie als deze. Dit is er weer eentje van de bucketlist", zei een trotse Van Gerwen voor de camera van de PDC na zijn zege in de finale. Daar was de Nederlander gekomen door zeges op Jake Macmillan (6-2), Jim Long - die verrassend wereldkampioen Michael Smith versloeg - (6-2) en Rob Cross (7-6).

Whitewash in de finale
In die finale veegde Mighty Mike de vloer aan met Jeff Smith, die een topprestaties leverde met zeges op achtereenvolgens Peter Wright, Nathan Aspinall en Luke Humphries. Door die prestatie kroonde de Canadees zich wel als beste darter Noord-Amerika, maar de toernooizege ging dus naar Van Gerwen.

"Jeff was op in de finale na een zware dag. Dat hoort bij darts, maar ik heb er optimaal van geprofiteerd. Ik had vanavond 3 grote overwinningen, al was de wedstrijd tegen Rob Cross een beetje vreemd", zei Van Gerwen, die in de halve finale tegen Cross met 6-4 achter stond en dus slechts 1 leg verwijderd was van uitschakeling. Hij won echter 3 legs op rij en knokte zich zodoende alsnog naar de finale.

"Je moet je focus houden en dat is niet makkelijk, maar ik heb het weer geflikt. Om te eindigen met een 11-darter geeft veel voldoening. Ik ben heel trots."

Uitslagen US Darts Masters


Kwartfinales:
Michael van Gerwen - Jim Long 6-2
Rob Cross - Dimitri Van den Bergh 6-2
Luke Humphries - Gerwyn Price 6-4
Jeff Smith - Nathan Aspinall 6-2

Halve finales:
Michael van Gerwen - Rob Cross 7-6
Jeff Smith - Luke Humphries 7-6

Finale:
Michael van Gerwen - Jeff Smith 8-0