🤑 | Moddervette bonus voor darter die op WK historie schrijft met 2 negendarters

8 december 2022

Kais Bodensieck/PDC Europe

Op het komende WK zullen deelnemers weer extra gemotiveerd zijn om negendarters te gooien. Mocht er namelijk een speler in slagen om 2 perfecte legs af te leveren, dan levert dat een bonus op van 100.000 Britse pond (ruim 115 duizend euro). Lastig wordt het wel, want in de geschiedenis van het WK wist nog niemand die prestatie te leveren.


Van de jackpot gaat er wel 25.000 pond naar een fan (die daarvoor ingeloot moet worden) en 25.000 pond naar een goed doel. De resterende 50.000 pond mag de darter zelf in zijn zak steken. De prijs gaat sowieso alleen naar de speler die als eerste de 2 negendarters weet te produceren.

2e te hoog gegrepen
Ook vorig jaar stelde Selco Builders Warehouse, de officiële partner van dartsbond PDC, de bonus al in het vooruitzicht. Gerwyn Price, Willie Borland en Darius Labanauskas kwamen toen weliswaar tot 1 negendarter, maar een 2e bleek te hoog gegrepen.

Price heeft goede hoop dat het hem deze keer wel gaat lukken. De wereldkampioen van 2021 produceerde dit seizoen al 4 negendarters, waarvan zelfs 2 op dezelfde Premier League-avond in Belfast. "Het heeft spelers vorig jaar zeker aan het denken gezet en het zorgt ook voor extra aandacht. Iedereen zal er alles aan doen om de bonus op te strijken", zei de nummer 1 van de wereld.