MvG gaat Barney niet sparen: ‘Als ik 7-0 kan winnen laat ik dat niet na’

26 maart 2019

BSR Agency

Michael van Gerwen kijkt uit naar de pot in de Premier League met Raymond van Barneveld, donderdagavond in Ahoy. Toch had de nummer 1 van de wereld in Rotterdam liever iemand anders getroffen dan de afzwaaiende dartslegende uit Den Haag.


Nee, lastig vindt Michael van Gerwen (29) het niet dat hij Raymond van Barneveld treft. Ze hebben zoveel mooie partijen gespeeld, MvG geniet er alleen maar van. En toch, liever zou hij donderdag tegen een buitenlander darten. De agressieve Welshman Gerwyn Price bijvoorbeeld. "Als kijker had ik liever 2 aparte wedstrijden gezien, dan had ik de hele avond een Nederlander kunnen aanmoedigen."

Barney Armey
Vorig jaar steunde het publiek Van Barneveld. Het ‘Barney Army’ galmde door Ahoy. Van Gerwen – die net als toen op de andere speelavond Peter Wright treft – snapt dat wel. "Hij heeft het darten in Nederland op de kaart gezet, ik pluk daar nog steeds de vruchten van. Daarnaast is hij de underdog en ben ik nu vaak de favoriet."

Ook al won Van Barneveld vorig jaar. ,,Raymond speelt ook altijd goed tegen mij”, vervolgt Van Gerwen. ,,Ik moet zorgen dat ik mijn beste spel laat zien. Natuurlijk zit Raymond in zwaar weer, maar over zijn talent valt niet te twisten. Vaak genoeg heeft-ie laten zien dat hij er iets van kan.”

Geen hulp
Van Gerwen zou het zuur vinden als een groot kampioen als Van Barneveld in zijn afscheidsjaar al zo vroeg in de Premier League sneuvelt. Maar, zo verzekert de wereldkampioen, hulp van een landgenoot hoeft hij niet te verwachten. ,,Ik probeer hem gewoon te pakken. Als ik met 7-0 van hem kan winnen, dan zal ik het niet laten. Andersom doet-ie precies hetzelfde.”