MvG vindt het jammer dat Nederlanders hem soms arrogant noemen

5 februari 2019

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is veruit de meeste succesvolle darter van de laatste jaren. Daarnaast is de Kale Sloopkogel uit Vlijmen niet op z'n mondje vallen. Zo gaf hij dinsdag nog zijn eerlijke mening over de nieuwe opzet van de Premier League door de afzegging van Gary Anderson.


Van Gerwen durft vaak ook eerlijk te zeggen dat hij de beste darter van het moment is. Sommige mensen noemen MvG door die praatjes een beetje arrogant. En dat vindt hij dan weer erg jammer. "Het is nergens voor nodig om me zo te noemen", zegt hij tegen NUsport.

"Iedereen die me een beetje kent, weet dat het onterecht is. Die weten dat ik niet zo ben en gewoon een normale gozer ben. Natuurlijk, ik kan wat praatjes hebben, maar dat hoort er ook bij."

Vooral uit Nederland
Van Gerwen merkt trouwens dat hij alleen door zijn landgenoten als arrogant wordt afgeschilderd. "Het is wel zo dat alleen Nederlanders mij arrogant noemen. In Engeland, Duitsland, Australië of welk ander land dan ook hoor ik daar bijna niemand over."

"Het is gewoon jammer. Ik doe zoveel voor mijn land. Maar goed, mijn spel lijdt er niet onder. Ik blijf gewoon mijn eigen ding doen. Maar ik denk wel van: ga lekker achter je eigen mensen staan. Als ik naar een andere sport kijk, dan ben ik altijd voor de Nederlander. Zo hoort het ook. Punt uit."