Nederland kent wat shaky momenten maar verslaat Singapore bij World Cup of Darts

11 september 2021

Nederland stond in de 2e ronde van de World Cup of Darts tegen Singapore. Oftewel: Michael van Gerwen tegen de 67-jarige Paul Lim en Dirk van Duijvenbode tegen de 51-jarige Harith Lim (geen familie). Het werd 2-0 voor het Oranjeduo.


Lees ook: Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode worden door brandweer uit hotel gehaald

Mighty Mike, in een oranje shirt in plaats zijn vertrouwde groene gewaad, kwam tegen veteraan Lim lekker uit de startblokken. Losjes en zonder druk zorgde hij met een 4-0 zege voor het 1e Nederlandse punt. Mighty Mikes gemiddelde was 88,4 en die van Lim slechts 75.5.

(tekst gaat verder na de tweet)

Dirk 'Aubergenius' van Duijvenbode speelde tegen Harith Lim, in 1986 de winnaar van de Winmau Youth World Masters. Ja, in 1986 inderdaad. En de ouder krijger had het vanavond ook op zijn heupen, want hij kwam brutaal op 2-1 (via een finish van 111) en daarna 3-2.

Boze Aubergenius
Dirk maakte zich even boos en een boze Aubergenius is vaak de beste Aubergenius. Het werd 3-3 en in de allesbeslissende leg begon Lim zwak met een beurt van 60, waarna DvD erop en erover ging. Het lukte niet om 96 uit te gooien, maar de Singaporees faalde om dat met 83 te doen. 18 uitgooien lukte bij Dirk daarna wel. D9, over en klaar!

Zondag speelt Nederland tegen Schotland (Peter Wright en John Henderson).

UITSLAGEN
Noord-Ierland v Portugal 2-0
Engeland v Zuid-Afrika 2-0
Australië v VS 2-0
België tegen Oostenrijk 2-0
Schotland v Polen 2-0
Duitsland v Japan 2-1
Nederland v Singapore 2-0
Wales v Litouwen 2-1