Deze Nederlandse darters zijn zo goed als zeker van een EK-deelname

16 september 2019

Lawrence Lustig/PDC

Het deelnemersveld voor het EK Darts 2019 bestaat waarschijnlijk uit 4 Nederlanders. Topper Michael van Gerwen is al zeker van deelname. Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zijn dichtbij een definitieve plaatsing.


De 32 beste spelers op de PDC European Tour Order of Merit na 13 gespeelde Euro Tour-toernooien doen mee aan de European Championship in Göttingen. Later in september wordt in Gibraltar het laatste toernooi gespeeld dat meetelt voor de EK-ranking.

Goed vertegenwoordigd
Van Gerwen voert de ranglijst dik aan met 135.000 verdiende ponden. Nummer 2 Ian White volgt op 89.000 pond, terwijl Gerwyn Price door zijn eindzege in Riesa steeg naar de 3e plaats. Wattimena, De Zwaan en Van der Voort staan op de respectievelijke 24ste, 26ste en 27ste plaats. Van der Voort heeft een voorsprong van 6000 pond op nummer 33 Max Hopp.

Doorgaans lijkt dat een veilige voorsprong. Darters Danny Noppert en Raymond van Barneveld mogen ook nog duimen voor een EK-deelname. Zij staan op de 38ste en 40ste plek en hebben dus kwalificatie voor de Gibraltar Darts Trophy nodig. Mocht dat lukken, kunnen zij zich na een goed resultaat in Gibraltar alsnog tussen de deelnemers voegen.