Nederlandse darters zwaar genaaid: wereldrecord van 53 uur helemaal voor niks

27 juli 2020

BSR Agency

2 Nederlandse darters dachten de afgelopen maanden trotse eigenaar te zijn van het wereldrecord non-stop darten. Totdat ze erachter kwamen dat ze hun record helemaal voor niks hebben gegooid in oktober 2019. Reden: Guinness Book of World Records was 'vergeten' door te geven dat een paar maanden eerder het record al flink was verbeterd en dat ze dus géén wereldrecordhouder zijn.


Frank Posthumus en Wyan Alders uit Assen gooiden in oktober liefst 53 uur non-stop pijltjes naar het bord. Met blaren op hun voeten en pijn in de schouders waren ze daarna houder van het nieuwe wereldrecord, omdat het vorige record op 51 uur stond, gegooid in 2014.

Record werd al eerder aangescherpt
Maar wat blijkt nu, schrijft RTV Drenthe: in juli van 2019 gooiden 2 Engelse darters al eens 58 uur non-stop darts, maar was het nooit doorgegeven en was de poging van Posthumus en Alders dus eigenlijk voor niks. En dus mailen de boze Nederlanders de officiële organisatie van het bijhouden van wereldrecords. 'Dit maakt ons boos, want jullie wisten waarschijnlijk allang dat wij een poging deden die voor niks zou zijn. Jullie hadden al 3 maanden bewijs in handen van de andere recordpoging', schreven ze aan Guinness Book of World Records.

Reactie Guinness
Die zegt niks voor ze te kunnen betekenen en het record van de Britten als officieel te beschouwen. 'We hebben niet de capaciteit om elk record dat iedereen heeft aangevraagd, continu individueel te monitoren.'

'We gunnen het ze'
Posthumus en Alders: "We gunnen de Britten het record, maar de werkwijze van het Guinness Book of World Records steekt ons. Dat neemt niet weg dat niemand de trots zal wegspoelen die wij hadden toen we het record verbraken, precies uitgevoerd volgens de opgestelde spelregels van het Guinness Book of World Records."