Nentjes gooit 109 gemiddeld maar ‘baalt een beetje’

21 april 2020

Screenshot
Nentjes

Geert Nentjes won tot zijn eigen verbazing als 1e Nederlander een poule van de PDC Home Tour. De 21-jarige darter uit Urk is nu al zeker van deelname aan de knockout-fase. Tijdens de speelavond gooide hij even een heel hoog gemiddelde.


Op de 4e speelavond van het thuistoernooi won Nentjes maandagavond alle 3 zijn partijen. "Dat is top natuurlijk”, zegt Nentjes. "Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou gooien.” Tegen Mickey Mansell kreeg hij wel een wedstrijddart tégen. "Een beetje geluk. Ik had de laatste weken ook weinig getraind. Er is de komende tijd toch niks, dacht ik. Toen kwam dit toernooi. Ik ben pas een paar dagen weer trainen.”

Herpakken
Nentjes, de nummer 71 van de wereld, gooide beter dan normaal. Op een gegeven moment had hij een gemiddelde van 109 met 3 pijlen. "Al had presentator Dan Dawson dat op de livestream beter niet kunnen zeggen. Ik wilde zo doorgaan, maar dat lukte niet. Moest ik me even herpakken.”


Gaaf
Hij vond het een ‘gave avond’, al gaf het Nentjes ook een dubbel gevoel. "Want ik baal nu wel een beetje. Ik denk echt: had ik nu maar een echt toernooi. Ik stond zo goed te gooien.”


Geen knaken
Voor nu rest alleen de Home Tour, waar behalve startgeld – 500 pond – nog niets te verdienen valt. "Het is niet anders”, zegt de student technische bedrijfskunde, die in augustus hoopt af te studeren. Dat hij nu niet elk weekend naar Engeland voor toernooien hoeft, scheelt veel tijd. "Al denk ik wel dat ik nu elke dag even een uurtje blijf darten, om te trainen.”

Toch is met groepswinst de Home Tour voor Nentjes al geslaagd. "Zeker weten. Jammer dat de kwaliteit van de streams niet altijd even goed is, maar als ze dat verbeteren dan kan het de komende tijd echt iets leuks worden.”