Nieuwe manager Van Barneveld: ‘Hij moet stoppen met dat eeuwige gezeik, anders rot hij maar op’

24 september 2020

BSR Agency

De nieuwe manager van darter Raymond van Barneveld, die hem gaat helpen om weer proberen terug te keren in het profdarten, gaat Barney met harde hand aanpakken. Dat zegt Ben de Kok tegen RTL 7 darts. In 2004 en 2007 had hij Van Barneveld ook al onder zijn hoede.


"Ik ga erbovenop zitten. Ik laat de sessies op het strand en in de sportschool filmen en ik trap er niet in dat ik 2 keer dezelfde beelden krijg opgestuurd. En als Raymond geen zin heeft om te trainen, dan kom ik hem zelf wel halen. Ik wil hem uit zijn comfortzone halen."

'Eeuwige gezeik'
De Kok wil ook niet meer zien dat Van Barneveld zwaar depressief voor de camera een zielig verhaal gaat lopen doen. "Als hij van die superslechte en irritante interviews geeft met dat eeuwige gezeik over zijn diabetes, het vele reizen en dat hij dood wil, dan is dat de dag dat ik er meteen mee stop om hem te helpen. Hij moet positief blijven en deze kans met beide handen aangrijpen. En anders rot hij maar op."

'Raymond is gek op geld'
Om bij De Kok te kunnen beginnen, moest Van Barneveld afscheid nemen van zijn vertrouwde manager Jaco van Bodegom. Die snapt de stap van RVB wel, zegt hij tegen NU.nl. "Ik wist diep van binnen ook wel een beetje dat het deze kant op zou gaan. Raymond is gek op geld en laat zijn hoofd daar graag naar hangen. Maar no hard feelings, integendeel zelfs. Ik begrijp de situatie volkomen en hoop echt van harte dat het goed gaat uitpakken voor Raymond."