Noppert overweegt om over te stappen naar PDC: ‘Eerst Lakeside winnen’

23 november 2016

Screenshot RTL 7

De Nederlandse darter Danny Noppert gaat binnenkort een beslissing nemen over zijn toekomst. Noppert, die zichzelf afgelopen week op de kaart zette door bijna Gary Anderson uit te schakelen tijdens de Grand Slam of Darts, ziet een overstap naar de PDC wel zitten. De 'grotere' bond waar ook onder andere Nederlanders Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn aangesloten.


De 25-jarige Noppert gooit momenteel zijn pijltjes in de BDO, de bond waar het prijzengeld stukken lager is. Toch lijkt de overstap naar de PDC een kwestie van tijd. Na zijn uitstekende optreden op de GSOD kon Noppert rekenen op veel aandacht van managers en sponsors. "Het was een zware week en ik moest er ook een paar dagen van bijkomen. Maar ik sta nu weer met beide voeten op de grond", vertelt Noppert in gesprek met Omrop Fryslan.

Lees ook: Suljovic weigert deel te nemen aan Premier League in 2017

Steun MvG
Ook Michael van Gerwen gaf onlangs aan dat hij de jongeman uit Friesland onder zijn hoede wil nemen.

Lakeside winnen
Voordat Noppert definitief overstapt naar de PDC, wil hij eerst de Lakeside winnen. Het belangrijkste toernooi van de PDO vindt plaats in januari. "Winst is zeker haalbaar. Ik weet dat ik het kan."