Oeps… Wattimena juicht te vroeg na heerlijke finish (video)

11 februari 2019

Jermaine Wattimena beleefde een prima weekend. Tijdens de 1e Players Championship van 2019 bereikte onze landgenoot de finale. In de halve finale versloeg hij Peter Wright - al juichte Wattimena  wel iets te vroeg in die partij.


De PDC heeft dit jaar het format gewijzigd voor de Players Championships. Voorheen moest je 6 legs winnen om de partij te winnen. Maar sinds dit jaar moet je bij de halve finale tot de 7 (en in de finale tot 8). Dat had Wattimena - en Peter Wright ook trouwens - niet helemaal door.

Heerlijke finish
Wattimena mocht met een 5-2 voorsprong aanleggen voor een 98 finish. Zijn eerste pijl landde in de 20, waardoor hij 79 overhield. Deze gooide hij op heerlijke wijze uit via dubbel 19 en dubbel 20. Wattimena werd direct gefeliciteerd door Wright en leek zelf ook al blij met de overwinning.

Maar de caller herinnerde Wattimena eraan dat hij nog een leg moest winnen. Uiteindelijk deed de Nederlander dat ook, waardoor hij zich alsnog plaatste voor de finale. Daarin was Michael van Gerwen met 8-4 te sterk.