Suljovic weigert deel te nemen aan Premier League in 2017

23 november 2016

Getty Images

Mocht Mensur Suljovic een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de Premier League in 2017, dan gaat hij daar niet op in. Dat heeft de Oostenrijker kenbaar gemaakt aan dartbond PDC.


Suljovic staat nu op de 7e plaats van de PDC Order of Merit en de kans zou dan ook groot geweest zijn dat de Oostenrijker werd uitgenodigd voor de competitie. "Ik heb er met mijn familie en vrienden over gepraat. Zelfs met mijn management. Maar ik ben niet klaar voor de Premier League op dit moment. Ik heb dat via een brief laten weten aan de PDC", vertelt Suljovic in gesprek met Josh Dartistry.

Constantheid
De 44-jarige darter vindt dat hij niet constant genoeg is om in de Premier League te spelen. "Je moet juist constant zijn en dat ben ik niet op dit moment. Ik zou best wel wat wedstrijdjes kunnen winnen dan, maar uiteindelijk wordt niemand er beter van."

Lees ook: Noppert overweegt om over te stappen naar PDC: 'Eerst Lakeside winnen'

Familie
"Daarnaast betekent het dat ik 6 dagen per week naar Engeland moet reizen voor een aantal weken en maanden. Dan kan ik niet genoeg tijd doorbrengen met mijn familie en ook de kosten om een verblijf te regelen in Engeland speelt mee", legt Suljovic verder uit.

MvG en Taylor
Suljovic heeft er ook met dartsgrootheden Michael van Gerwen en Phil Taylor over gepraat. Zij vertelden hem dat hij het moest doen. "Ook al heb ik met ze gepraat en vertelden ze mij dat ik in de Premier League moet spelen, ik doe het niet. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen."

Goed nieuws voor Barney en Klaasen
Dat Suljovic weigert deel te nemen aan de Premier League in 2017, is goed nieuws voor Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen. De 6 hoogst genoteerde darters volgens de PDC Order of Merit nemen sowieso deel aan de Premier League, daarnaast kiezen sponsoren/tv-zenders er 2 en ook de PDC nodigt er 2 uit.

Klaasen staat momenteel op de 10e plek in de Order of Merit, terwijl Barney op de 12e plaats staat. Direct na het WK wordt duidelijk wat het deelnemersveld voor de Premier League in 2017 gaat worden.