Ontbijtshake: Michael van Gerwen en Benito van de Pas in actie op WK darts en veel voetbal

17 december 2016

Pro Shots

Het WK darts is toe aan zijn 3de dag met daarin 2 Nederlanders: Topfavoriet Michael van Gerwen en Benito van de pas komen in actie op een bomvolle 3de dag. Verder maken veel Europese voetbalcompetities zich op voor de laatste speelronde voor de winterstop (behalve in Engeland)


Helaas moesten we vrijdagavond afscheid nemen van Jerry Hendriks op de 2de dag van het WK. Hij was niet opgewassen tegen Peter Wright, de nummer 3 van de wereld. Maar niet getreurd want er moeten nog 9 andere Nederlandse darters beginnen aan het WK. Vandaag dus de beurt aan Van Gerwen en Van De Pas.  Beiden hebben goed geloot voor de eerste ronde. Van De Pas komt als eerst in actie tijdens de laatste middagpartij. Hij speelt tegen de winnaar van de voorronde partij, die gaat tussen Tengku Shah uit Maleisië en de Japanner Masumi Chino.

Van Gerwen krijgt ook een tegenstander uit een voorronde. Het wordt of de Canadees Ross Snook of de Fin Kim Viljanen.

De andere partijen op de 3de dag van het WK: 
14:00 uur (middag programma)
Tengku Shah v Masumi Chino (VR)
Terry Jenkins (18) v Josh Payne
John Henderson (31) v Andrew Gilding
Benito van de Pas (15) v Shah/Chino

20.00 uur (avondprogramma)
Ross Snook v Kim Viljanen (VR)
Cristo Reyes (32) v Dimitri Van den Bergh
Stephen Bunting (16) v Darren Webster
Michael van Gerwen (1) v Snook/Viljanen

Veel voetbal
Ook veel voetbal zowel in binnen en- buitenland. In de Eredivisie staan 3 wedstrijden op het programma: Roda JC tegen FC Utrecht (18:30), Feyenoord tegen Vitesse (19:45) en FC Twente tegen AZ (20:45)

In de Premier League ook een vol programma, al gaan zij in de winter gewoon vrolijk door. In Engeland doen ze niet aan winterstops. Koploper Chelsea hoeft niet ver te reizen vanmiddag. Zij gaan op bezoek bij het kwakkelende Crystal Palace en Manchester United neemt met niks minder dan 3 punten genoeg in de uitwedstrijd bij West Bromwich Albion.

In Italië staat er ook een mooie pot op het programma. De topper tussen Juventus en AS Roma. Roma moet het tegen de 'oude dame' doen zonder clubicoon Francesco Totti, hij is ziek.