Ontketende Van Gerwen smijt Whitlock naar huis op EK darts

29 oktober 2017

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft Simon Whitlock met 10-5 naar huis gegooid in een héérlijke pot darts op het EK darts in Hasselt. Whitlock gooide aardig, maar Van Gerwen was zoals vanouds weer ontketend. Hij plaatst zich voor de halve finale, maar het is nog even spannend tegen wie.


Beide spelers waren aan het begin van de pot al aan elkaar gewaagd en wisten vrij gemakkelijk de triples te vinden. De eerste 3 legs gingen met de darts mee, maar bij een 2-1 voorsprong was het Mighty Mike die de eerste break van de wedstrijd maakte en 3-1 voor kwam. Whitlock raakte niet in paniek en pakte het initiatief in de leg die MvG begon. Hij kreeg zijn laatste pijl alleen niet in de dubbel 16, waardoor Van Gerwen zijn eigen leg alsnog kon houden: 4-1.

Break na break
Van Gerwen schoot als een gek uit de startblokken na de pauze. Hij brak Whitlock meteen nog een keer en bracht de stand op 5-1. De leg erna, die hij zelf begon, gooide hij 5 perfecte darts achter elkaar en stond hij binnen no time op een finish, terwijl Whitlock nergens te bekennen was. Maarrrr, Van Gerwen vergat even dat hij een dubbel moet gooien om een leg te kunnen winnen, dus was het de Australiër die de leg alsnog binnenhaalde: 5-2. Van Gerwen zou Van Gerwen niet zijn als hij de leg erna niet gewoon weer vrolijk terug brak: 6-2.

Doordenderen
De kale sloopkogel uit Vlijmen beet zich vanaf dat moment in de wedstrijd, en liet niet meer los. The Wizard gooide niet eens zo slecht, maar MvG was gewoon niet te stoppen. Het werd 7-2, en voor de pauze 8-2. Van Gerwen liet Whitlock na de pauze goed wegkomen, want eigenlijk had het 9-2 moeten staan. De Australiër benutte het buitenkansje en brak de Brabander terug tot 8-3 en hield ook zijn eigen leg.

Niet gek
En net op het moment dat je denkt dat Whitlock toch nog een beetje terug komt in de wedstrijd, is daar MvG die een gigantische tik uitdeelt door een 170-finish tegen het bord te smijten! Héérlijk. Maar The Wizard laat zich niet zomaar gek maken en gooit koeltjes 72 uit voor een 9-5 tussenstand. Whitlock kreeg in die laatste leg niet eens de kans om uit te komen op een finish, want Mighty Mike pakte met tops de wedstrijd en een plekje in de halve finale in Hasselt, later deze zondag.