Oud-dartster over WK-sensatie Sherrock: ‘Lijkt of ze een aan- en uitknop heeft’

26 december 2019

ANP

Francis Hoenselaar hoopt dat in navolging van de Engelse dartster Fallon Sherrock meer vrouwen de kans gaan krijgen om uit te blinken op het WK van de PDC. De 54-jarige Rotterdamse, die zelf in het 1e decennium van deze eeuw 6 keer de finale van het WK voor vrouwen haalde, geniet van de prestaties van Sherrock in Alexandra Palace. ,,Iedereen heeft het over haar, ze zorgt voor kijkplezier in de zaal en op tv", zegt Hoenselaar.


,,Als meer vrouwen dit niveau kunnen aantikken, denkt PDC-baas Barry Hearn wellicht wel: we moeten meer ruimte maken voor vrouwen op het WK."

Niet laten afleiden
,,Vooral haar concentratie valt op", zegt Hoenselaar. ,,In Alexandra Palace staan 10.000 man die allemaal voor haar juichen en schreeuwen. Dan is het heel moeilijk om je concentratie vast te houden. Maar het lijkt of ze een aan-/uitknop heeft. Ze kan zich heel goed afsluiten voor alles wat om haar heen gebeurt. Iedere topsporter wil dat graag, maar het is heel moeilijk om zo geconcentreerd te kunnen zijn. Het is uitzonderlijk knap wat Fallon laat zien. In de 2e ronde keek iedereen naar haar en toen liet ze het gewoon weer zien. Die nuchterheid is haar kracht."

Berichtje sturen naar Sherrock
Hoenselaar werd een bekende Nederlandse in de tijd dat Raymond van Barneveld 4 wereldtitels veroverde bij de BDO. De vrouwen speelden hun toernooi gelijktijdig met de mannen en dus kwam de Rotterdamse vaak op tv. 5 keer verloor ze in de WK-finale van de Engelse Trina Gulliver, maar in 2009 was de wereldtitel voor de Rotterdamse. Enkele jaren later borg ze haar pijlen voorgoed op. Hoenselaar, die nu in een sportwinkel werkt, stuurde onlangs via-via een berichtje naar Sherrock. ,,Ik heb geschreven dat ze het fantastisch doet, dat ze moet genieten en dat haar interviews fantastisch zijn."