Overvallers huis Van Barneveld moeten de bak in

28 januari 2019

PDC/Lawrence Lustig

De 3 laffe overvallers die het huis van Raymond van Barneveld moesten hebben, moeten de cel in. De rechter heeft maandag beslist dat Yassine El H., Yassir A. en Mikey B. de bak in moeten.


Barney was op het moment van de overval - afgelopen juni - niet thuis. Zijn vrouw Silvia wel. Met name het gebruikte geweld van de mannen wordt door de rechter zwaar bestraft. Toch zijn de straffen lager dan eerder geëist omdat de mannen alleen in een leegstaand huis wilden inbreken. Ze gingen alleen niet weg toen er wel iemand thuis bleek te zijn.

2 jaar in de bak
Yassine El H. moet 24 maanden cel in (waarvan 8 voorwaardelijk), Yassir A. 12 maanden (waarvan 6 voorwaardelijk) en Mikey B. kwam er vanaf met 264 dagen (90 dagen voorwaardelijk). De laatste 2 hebben al in de bak gezeten tot het moment van de uitspraak en hoeven niet meer de cel in.

'Zou de dader in een kist willen zien'
De mannen hebben nog met man en macht hun excuses aan willen bieden. Dat wilden ze zelfs persoonlijk doen, maar Silvia had daar weinig zin in. Yassir A. zou in de rechtszaal zelfs gezegd hebben over zijn eigen actie: "Als dit mijn moeder zou overkomen, zou ik de dader in een kist willen zien."