PDC dropt dikke hint dat Barney samen met MvG de World Cup speelt

4 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

De World Cup of Darts staat pas van 6 tot en met 9 juni op het programma, maar de discussie over wie er voor Nederland moet gooien is al een beetje losgebarsten. De naam van Michael van Gerwen is uiteraard een zekerheidje, maar wie wordt zijn partner bij het koppeltoernooi in Hamburg?


Het zou logisch zijn om de 2 beste darters naar de World Cup of Darts te sturen. Op dit moment is dat Jermaine Wattimena (nummer 24) en niet meer Raymond van Barneveld (nummer 31). Barney was de afgelopen World Cups succesvol als partner van Van Gerwen.

En nu?
Maar nu staat Wattimena hoger, net als Jelle Klaasen trouwens (nummer 30). Moet 1 van die 2 worden? PDC Europe - de organisatie die gaat over de reclame en ticketverkoop van PDC-evenementen - heeft al een dikke hint gegeven van niet. Zij hebben op Instagram een foto geplaatst waar Van Barneveld op staat. De post is inmiddels wel weer verwijderd, maar toch..

Het zo dus goed kunnen dat de PDC ervoor kiest om Van Barneveld weer naast Van Gerwen te zetten. De dartsbond heeft daar het recht toe. 'Discretionaire bevoegdheid' heet dat, met een super heftig woord.