PDC roept darters in financiële nood op zich te melden voor hulp

27 maart 2020

EPA

De PDC houdt darters die in financiële problemen komen goed in de gaten. De professionele dartbond heeft darters die niets meer verdienen in verband met het coronavirus opgeroepen zich te melden.


"Zij zijn een eenmanszaak en hebben momenteel geen inkomen uit prijzengeld of demonstratie-partijen", zegt Matthew Porter, PDC-directeur. "Een aantal van hen zal sponsors hebben die nog doorbetalen, maar we kunnen ons voorstellen dat er ook darters zijn die het nu moeilijk hebben om rond te komen." Porter doet een oproep aan deze spelers om zich bij de PDC te melden. "We kunnen dan kijken of wij hen kunnen helpen om door deze moeilijke periode heen te komen."

Plannen voor wedstrijden in crisistijd
PDC-voorzitter Barry Hearn slingerde een paar dagen geleden nog een tweetje de wereld in waarin hij zei dat er potjes gaan worden georganiseerd in deze crisistijd. In die potjes worden alle regels van de gezondheidsinstanties gevolgd. Bij darts lijkt dat niet zo ingewikkeld. Spelers (en officials) kunnen voldoende afstand van elkaar houden en de darters gebruiken ieder hun eigen pijlen. Een tv-camera erbij en in miljoenen huiskamers wordt voor vermaak gezorgd.

In een statement liet Matthew Porter echter weten dat dit niet op korte termijn georganiseerd gaat worden. "Maar we zijn ons ervan bewust wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn."