PDC steunt Jelle Klaasen na beschuldigingen van vals spel: ‘Zaak gesloten’

25 april 2020

ANP

Dartsbond PDC meldde zaterdag dat darter Jelle Klaasen donderdag niet vals speelde tijdens de Home Tour. De Brabander werd daar door de meekijkers van beschuldigd omdat 1 van zijn pijlen door het nogal wazige beeld niet ín maar buiten de dubbel leek te zijn beland.


Klaasen kreeg tijdens zijn partij tegen Gabriel Clemens flink wat kritiek te verduren op sociale media. Hij riep bij een 1-0-voorsprong zelf naar de presentator, aan wie de spelers de scores door moeten geven, dat hij tops had gegooid, maar de reaguurders trokken zijn eerlijkheid in twijfel.

Case closed
"We zijn ervan overtuigd dat de pijl van de speler in de dubbel-20 belandde en beschouwen de zaak als gesloten", schrijft de PDC 2 dagen later. Bij de korte verklaring staat een video-opname van de betwiste pijl, waarbij ver wordt ingezoomd op het dartsbord.

Klaasen vertelde vrijdag al dat hij een extra camera laat plaatsen om misverstanden in de toekomst te voorkomen. "Ik verander de set-up op mijn kamer de volgende keer dat ik in actie moet komen: 1 extra camera zodat ik alles ook voor mezelf kan opnemen en extra materiaal heb dat extra scherp zal zijn, haha."

Goed gegooid
'The Cobra' werd groepswinnaar. Zodoende plaatste hij zich voor de 2e fase van de Home Tour. Hij won van Clemens (5-3) en Gavin Carlin (5-2) en verloor van Ryan Meikle (4-5), maar bleef laatstgenoemde op basis van het legsaldo nipt voor (+4 tegenover +3).

De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. In de 1e fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds 4 spelers. Alle groepswinnaars bereiken de 2e fase, waarvan het format nog onbekend is. Dit is zo omdat het uiteraard niet duidelijk is wanneer er weer in het echt kan worden gedart.