PDC wijzigt wedstrijdvolgorde op cruciale Premier League of Darts-avond

10 mei 2019

Lawrence Lustig/PDC

De dartbond PDC heeft de volgorde van de wedstrijden voor de cruciale laatste competitiewedstrijd van aankomende donderdag in Leeds gewijzigd. De PDC kwam tot dit besluit omdat de vier wedstrijden die gespeeld moeten worden, van directe invloed zullen zijn op de eindklasseringen.


Er staat namelijk heel wat op het spel: 2 play-off-plaatsen en natuurlijk de absolute eindzege. De avond start nu met de pot tussen nummer 6 Gerwyn Price en Peter Wright. Die laatste moet winnen of gelijkspelen om zijn hoop op de play-offs levend te houden.

Zo zit het
Daarna speelt nummer 5 Daryl Gurney tegen Michael Smith. Gurney moet het die avond per se beter doen dan Price en Mensur Suljovic die na hem speelt. Suljovic, de nummer 4 in de ranglijst, speelt de 3e wedstrijd van de avond tegen Michael van Gerwen (foto). Suljovic moet het op zijn beurt weer beter doen dan Gurney en Price die eerder moeten gooien.

Nummer 3 James Wade kan zich kwalificeren als hij wint van of gelijkspeelt tegen rob Cross. Zij gooien de 4e en laatste pot van de avond. Mochten Gurney en Suljovic niet winnen, plaatst Wade - de winnaar van 2009 - zich direct voor de play-offs.

Ondertussen vechten Van Gerwen en Cross, zonder tegen elkaar tegen gooien, om de 1e plaats in de stand en de bonus van 25.000 pond. Van Gerwen staat 1 punt achter op Cross maar is in het voordeel vanwege zijn gewonnen legs. Als hij gelijkspeelt tegen Wade eindigt hij uiteindelijk bovenaan ten faveure van Cross.

Toch heeft Cross daarentegen de beste papieren. 'Voltage' kan na Phil Taylor en Michael van Gerwen de 3e darter worden die tijdens het reguliere seizoen op de 1e plaats eindigt. Spannend!