Peter Wright maakt praatjes waar met Matchplay-zege: ‘Ben de allerbeste ter wereld’

26 juli 2021

Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright won zondagavond op sublieme wijze de World Matchplay. Snakebite was met 18-9 te sterk voor zijn oude huisgenootje Dimitri Van den Bergh. Wright won met een gemiddelde van 105,9 en was na afloop super blij met zijn overwinning.


"Het voelt geweldig om deze trofee eindelijk te winnen. Dit is na het WK het grootste toernooi op de PDC-kalender en er staan al veel grote namen op de erelijst. Dat ik mijn naam daar nu kan aan toevoegen is fantastisch", sprak hij na het behalen van de titel.

Waarschuwing aan concurrentie
Wright gooide eigenlijk het hele toernooi al goed, in de halve finale tegen Michael van Gerwen gooide hij bijvoorbeeld een gemiddelde van 110. "Dit is misschien wel mijn beste prestatie ooit. Er zijn veel goede spelers, op dit moment ben ik echter de allerbeste ter wereld. Ik heb op voorhand misschien krachtige uitspraken gedaan, maar ik heb ze wel waargemaakt en zal alleen maar beter worden", aldus Wright.

"Ik ben zeker nog niet klaar en wil dit jaar nog enkele grote toernooien winnen. Ik droom van de nummer 1 positie op de wereldranglijst en dat zit er zeker in", zei Wright, die vorig jaar tijdens de lockdown Van den Bergh in huis nam vanwege de reisrestricties.

"Dimitri toonde de wereld opnieuw hoe goed hij is, al miste hij in de finale wel te veel dubbels. De komende jaren zal hij alleen maar beter worden. Ik heb tijdens de lockdown, toen hij enkele maanden bij mij verbleef, gezien hoe hard hij traint. Op een dag wordt hij zeker wereldkampioen."