Peter Wright overklast Michael Smith op weg naar halve finales World Matchplay

23 juli 2021

Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright is doorgedrongen tot de laatste 4 van de World Matchplay. Dat deed Wright door zijn tegenstander Michael Smith te overklassen: 16-7. De Schot, die vanavond met een blauw hanenkam het podium beklom, won 10 van de laatste 13 legs van de partij.


De 1e sessie begon met duizelingwekkende gemiddeldes: Wright (4x 180) gooide 100 gemiddeld en Smith (3x 180) zelfs bijna 108. Toch stond laatstgenoemde wel met 3-2 achter bij de pauze.

Fenomenale Wright
Beide darters sloten de 2e sessie af met dezelfde cijfers, daarna was Wright niet meer te houden. Tussen leg 10 en 15 gooide Snakebite maar liefst 112 gemiddeld. De Schot pakte dat deel van de wedstrijd dan ook met 5-0 in legs (11-4 in totaal). Smith kon aan de rand van het podium alleen maar toekijken.

Daarna was de spanning eraf en dat was te zien aan het spel van beide heren. Wright ging wat slordiger gooien en Smith juist beter. Bully Boy won zowaar een sessie en kwam terug tot 13-7. Dat was ook het laatste succesje dat Wright zijn tegenstander liet boeken, de 1-voudig wereldkampioen sleepte daarna de partij met overmacht binnen.

In de halve finale wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Nathan Aspinall.