Peter Wright overleeft storm Lennon in Dublin en pakt eerste zege in Premier League

21 februari 2019

Michael Cooper/PDC

Peter Wright heeft zijn eerste zege in de Premier League of Darts te pakken. De Schot won met 7-5 van 'contender' Steve Lennon, die als een wervelwind in 'zijn' Dublin begon.


Lennon maakte er meteen een mooie avond van door de eerste leg te pakken. In de leg van Wright daarna gooide The Shamrock zijn eerste 180, waardoor de Ieren weer op hun kop stonden. In 11 darts pakte de jongeling ook nog eens de eerste break en dus de 2-0.

Brutale 3-0 voorsprong
Waar de publiekslieveling last van had, weten we niet, maar Lennon kon in de openingsfase niks missen. Met een schitterende 105-finish op tops pakte de contender brutaal de 3-0 voorsprong. Een 104-finish miste Lennon op dubbel-12, waardoor Wright voor het eerst op het scorebord kwam.

Storm Lennon gaat liggen
Vervolgens sloegen de zenuwen toe bij beide spelers. Beiden misten ze pijlen op de dubbels, maar was de Schot uiteindelijk het best bij de les. Hij pakte een break terug (3-2) en even later was het weer gelijk. Storm Lennon was daarna afgezwakt door een stevig windje van de zijkant. Het leverde Wright de eerste voorsprong op: 4-3.

Eerste zege Wright
Die voorsprong gaf Snakebite niet meer uit handen, vooral ook omdat Lennon het hem niet meer echt moeilijk maakte. De 7-5 zege betekende pas de eerste zege voor Wright deze Premier League. Uit zijn eerste 2 potjes (tegen Cross en Smith) haalde de Schot 2 gelijke spelen.

De opkomst van Lennon was spectaculair: