Peter Wright vindt dat-ie niet in de buurt komt van de topvorm van Taylor en Van Gerwen

5 januari 2022

Getty Images

Peter Wright kroonde zich een paar dagen terug tot wereldkampioen darts. In de finale won hij met 7-5 van Michael Smith. De Schot blijft, ondanks zijn 2e wereldtitel in 3 jaar, nederig: "Ik zet mezelf bij de beste 5 spelers ter wereld, maar absoluut niet in de buurt van Van Gerwen en Phil Taylor."


Dat zegt Wright bij The Guardian. "Was ik zo goed geweest als Phil Taylor nog steeds had gespeeld en als Michael in de vorm had verkeerd zoals we hem kennen? Ik weet het niet."

Toch was Wright ook kritisch op Van Gerwen. De wereldkampioen heeft geen medelijden met de Nederlander, die het WK moest verlaten door een positieve coronatest. "Het is spijtig voor het toernooi en voor zijn fans, maar iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid om goed voor zichzelf te zorgen en om te bepalen wat ze doen. Als zij zichzelf niet in een veilige omgeving weten te bevinden, dan ligt dat aan henzelf. Het is mij en andere spelers namelijk ook gelukt. Michael zal van deze situatie leren en we gaan hem zeker terugzien."

Premier League
De woorden van Wright zijn hard, maar hij heeft het zelf ook moeten ondervinden. "Het is een lastige situatie, maar je moet doen wat je kunt doen. Ik weet hoe het is want het gebeurde mij in de Premier League."