Phil Taylor denkt aan comeback na nieuwe uitvinding: ‘Dan kom ik terug’ (video)

5 september 2019

Het kan zomaar zo zijn dat dartlegende Phil Taylor terugkeert in het wereldje. Bij de lancering van het product Swiss Point van dartfabrikant Target Darts hintte de grootheid naar een mogelijke comeback.


Afgelopen dinsdag lanceerde fabrikant Target Darts een nieuwe productenlijn. 1 van de nieuwe producten is de zogeheten Swiss Point, dat met veel poespas werd aangekondigd. Met dit puntensysteem kunnen de gegooide punten van de darts eenvoudig tijdens een wedstrijd vervangen worden.

Goeie zaak
Afhankelijk van hoe de pijlen in het dartbord belanden, kan een darter besluiten om gemakkelijk langere of kortere punten in zijn of haar barrels te zetten. Taylor, 1 van de spelers die met Target gooit, is lovend over de vondst van zijn pijlenleverancier.

Dag en nacht
De uitvinding zou dus zelfs voor een mogelijke comeback de legendarische darter kunnen zorgen, zo zei hij aan Live Darts. "De borden zijn nooit hetzelfde. Dan heb ik het niet over de kwaliteit maar over de omstandigheden. Er zit een groot verschil tussen gooien op oefenborden in de oefenruimte en het bord op het podium."

Het verschilt enorm, volgens hem. "In mijn geval gooide ik vroeger vaak de pijlen boven de triple, als deze er niet in vielen. Dan had ik nu mijn punten in 10 á 15 secondes kunnen veranderen. Vergelijkbaar als het wisselen van flights op het podium."

Terugkomen
Het maakt volgens Taylor echt wel uit of je korte of langere punten op je barrel hebt. "Als ik dan kortere of juist langere punten erop had gezet, waren de pijlen misschien een fractie lager in het bord gekomen. Dat maakt het verschil tussen een 60-score of een 180'er. Ik ga met deze pijlen trainen en als het goed gaat, dan ga ik terugkomen. Geloof me maar."