Phil Taylor krijgt billenkoek van 13-jarig jochie: ‘Geweldige overwinning’

12 juni 2019

Imago Sport

Leighton Bennett is inmiddels een gevestigde naam in de dartswereld. Het 13-jarig kereltje is jeugdwereldkampioen bij de BDO en maakt het PDC-darters regelmatig lastig tijdens demonstratiepotjes. Zo ook Phil Taylor, die met 4-1 klop kreeg van Bennett.


"Ik kan niet geloven dat ik wereldkampioen ben geworden en Phil Taylor heb verslagen binnen 6 maanden", vertelde een opgetogen Bennett aan Live Darts. "Het is een droom die uitkomt."

Nu wel winst
Bennett maakte het Taylor al eens knap lastig tijdens een wedstrijd in Londen, maar toen verloor hij: 7-10. "Ik was destijds zo gefrustreerd dat ik die wedstrijd niet won. Toen ik heb weer lootte tijdens de wedstrijd hier vertelde ik mezelf dat ik deze kans niet liet glippen", aldus Boom Boom Bennett.

"Tijdens de hele wedstrijd was ik enorm gefocust en keek ik Phil niet eens aan. Het was een geweldige overwinning, maar nu moet ik hem snel vergeten", riep het 13-jarig kereltje. "Ik weet dat ik een gat in de lucht sprong, maar ik moet met beide benen op de grond blijven staan."

In de halve finales verloor Bennett uiteindelijk van Peter Wright (3-4). Snakebite won in de finale van Raymond van Barneveld.

Tips van de meesters
Iedereen in de dartswereld lijkt Bennett te willen helpen, zo zegt hij zelf. "Ik krijg zoveel advies van spelers als Rob Cross, Michael van Gerwen, Gary Anderson en Peter Wright bij evenementen als dit. Ik heb erg veel geluk dat ik dat krijg", besloot hij.