🎥 | Exit voor Barney op PC5 na 69 gemiddeld tegen Price: álle Nederlanders out

11 maart 2023

Helaas... alle Nederlandse darters op het Players Championship 5 in Barnsley zijn uitgeschakeld. Raymond van Barneveld verloor in de kwartfinale van het PDC-vloertoernooi van plaaggeest Gerwyn Price (1-6), waarmee Barney zich in het rijtje met eerder uitgeschakelde landgenoten voegde.


Dirk van Duijvenbode en Chris Landman gingen er eveneens af bij hun partij in de laatste 8. Michael van Gerwen stelde teleur: de topdarter vond in de 1e (!) ronde zijn spreekwoordelijke Waterloo. De tot hiervoor in lekkere vorm verkerende MvG verloor van Luke Woodhouse (6-3).

En dat was merkwaardig, aangezien de 33-jarige Brabander hiervoor nog zijn Premier League-hattrick voltooide. De Nederlander was 3 keer op rij 's avonds de beste in de PL, maar verslikte zich plots in Woodhouse.

Nieuwe week, nieuwe verrassing
Vorige week verloor Van Gerwen verrassend de UK Open-halve finale van Andrew Gilding. In tegenstelling tot Van Gerwen gingen onder meer Van Duijvenbode en Danny Noppert wel naar de 2e ronde. Hierin ging The Freeze onderuit tegen Shaun Wilkinson (6-5). Geert Nentjes strandde in ronde 3, die ook door Jeffrey de Zwaan, Danny van Trijp en Kevin Doets werd behaald.

Doets verloor daarna hard van Van Barneveld (6-1), daar waar Van Duijvenbode de betere was in zijn pot met De Zwaan (6-2). Martin Schindler gooide Van Trijp naar huis: 2-6.

69
Ondanks een redelijke vorm ging Barney tegen Price, de wereldkampioen van 2021, kansloos ten onder met een karig gemiddelde van 69. Schindler veegde na Van Trijp ook Van Duijvenbode (6-4) van de oche. Landman boog voor routinier Gary Anderson: 6-4.

Noppert won PC2, Van Duijvenbode was de beste bij PC4. Bij de opener ging de zege naar Ryan Searle, Kim Huybrechts won de 4e.